Середа, 24.04.2024, 15:08


Ви увійшли як    Гість   |  Вітаю Вас Гість  |   RSS

Головна  |  Мій профіль  |  Реєстрація  |  Вихід  |  Вхід


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 598
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Вы можете встановити кнопку персонального сайту Ігоря Миколайовича Окуленка в себе на сайті:

 Сайт Ігоря Миколайовича Окуленка



Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2018 » Січень » 12 » Звернення ВГО Спілка офіцерів України до Міністра оборони України генерала армії України Полторака С.Т.
12:14
Звернення ВГО Спілка офіцерів України до Міністра оборони України генерала армії України Полторака С.Т.

Вих. №    3 -  с    від «10» січня  201р.

                                                               Міністру оборони  України

                                                     генералу армії України  Полтораку С.Т.

                                           

                                   Шановний Степане Тимофійовичу!

Понад три роки тривала складна і звивиста робота Міністерства оборони України та військової громадськості щодо удосконалення  структури грошового забезпечення військовослужбовців і приведення його у відповідність їхнім  фізичним і моральних затратам.

Прийнята 30 серпня 2017 року Кабінетом Міністрів України постанова №704 “Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб” стала вирішальним кроком у цьому процесі, вона відкрила шлях для приведення розмірів раніше призначених пенсій у відповідність сьогоднішнім реаліям.

Були достатні підстави сподіватись, що результати праці і служби державних службовців, військовослужбовців і службовців інших структур сектору безпеки і оборони будуть оцінюватись за однаковими принципами, на однакових засадах та умовах із застосуванням коефіцієнтів, обумовлених умовами, в яких вони виконують службові обов’язки. Армійська спільнота очікувала, що безлад у системі грошового забезпечення військовослужбовців буде подоланий, що безпосередньо позитивно вплине й на пенсійне забезпечення осіб,  звільнених з військової служби.

Проте, прийняте без достатнього правового і фінансового обґрунтування, вивчення і детального аналізу соціальних наслідків і ризиків рішення щодо відтермінування набрання чинності постановою №704 “Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб” до 1 січня 2019 року знівелювало плоди трирічної спільної роботи органів виконавчої влади та інститутів громадянського суспільства. “Азаровщина”, збереження моделі ручного управління одним із видів забезпечення військ, суб’єктивізм і несправедливість при визначенні і виплаті грошового забезпечення військовослужбовцям збережені ще на рік.

Спілка офіцерів України поінформована, що на початку року представникам Міністерства оборони України кулуарно, без дотримання будь-яких вимог регламенту діяльності органів виконавчої влади,  були передані для вивчення і опрацювання давно анонсовані таємно розроблені Міністерством соціальної політики України “реформаційніˮ зміни системи пенсійного забезпечення осіб, звільнених з військової служби. Сутність змін полягає у спробі замінити просту і прозору систему обчислення і перерахунку раніше призначених пенсій залежно від розмірів грошового забезпечення військовослужбовців на багатоскладову корупціогенну формулу залежності від середньої заробітної плати в Україні та індексу споживчих цін. При цьому специфіка виконання службових обов’язків, наявні фізичні і психічні навантаження, ризи для життя і наслідки для здоров’я до уваги не беруться.

За всією цією риторикою і діями проглядається лише один мотив – в такий спосіб Мінсоцполітики пропонується зекономити бюджетні кошти на військових пенсіонерах. Перенесення ж набрання чинності постановою від 30 серпня 2017 року №704 будь-якої економії чи додаткового навантаження на державний бюджет України у 2018 році не містить.

Ретельний аналіз чинного законодавства свідчить, що створена і роками усталена система призначення, обчислення, виплати і перерахування раніше призначених пенсій залежно від зміни розмірів грошового забезпечення, приведення їх у відповідність розмірам прожиткового мінімуму і ціновій політиці держави не потребує кардинальних змін.

Поряд з тим, і рішення про перенесення термінів набрання чинності зазначеною постановою, і оприлюднення новел щодо пенсійного забезпечення осіб, звільнених з військової служби, викликало однозначно негативну реакцію як у військових колективах, так і у спільноті військових пенсіонерів.

Такі рішення носять демотивуючий, деморалізуючий і дестабілізуючий характер, спонукають військовослужбовців та службовців інших структур сектору безпеки і оборони до мовчазного страйку, дострокового розірвання контрактів, масового звільнення з військової служби. При нинішній укомплектованості військових частин і підрозділів, в тому числі – тих, що виконують бойові завдання, це – пряма і безпосередня загроза національній безпеці і обороні, ставить під загрозу зриву виконання бойових завдань по захисту незалежності і територіальної цілісності країни.

Зауважимо, що прості і прозорі соціально-економічні питання щодо грошового забезпечення військовослужбовців і пенсійного забезпечення осіб, звільнених з військової служби,  переростають у складну морально-політичну проблему, яка несе в собі суттєві політичні та іміджеві втрати конкретних політичних і державних діячів та політичних сил.

Зважаючи на викладене, закликаємо Вас:

вжити можливих заходів щодо скасування постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року №1052 та із 1 січня 2018 року виплачувати грошове забезпечення військовослужбовцям відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2017 року № 704;

ретельно проаналізувати розроблений Міністерством соціальної політики України законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перерахунку пенсій особам, звільненим з військової служби, і не допустити звуження прав військовослужбовців на належне пенсійне забезпечення, а військових пенсіонерів – на відповідний перерахунок раніше призначених пенсій.

З повагою,

Голова Всеукраїнської громадської організації

“Спілка офіцерів України"

генерал-лейтенант                                            О.О.Скіпальський

Переглядів: 483 | Додав: voosou | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Друзі сайту



Кнопка СОУ

Тернопільська СОУКнопка КРоСОУ

zampolit





Вы можете встановити кнопку сайту Вінницької обласної організації Спілки офіцерів України в себе на сайті:

 Вінницька обласна організація Спілки офіцерів України


Громадська Рада при УМВС України у Вінницькій області

Українська Православна Церква (ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА УКРАЇНИ) Вінницько-Тульчинська Єпархія

Антикорупційний сайт



Copyright www.voosou.at.ua© 2024

Безкоштовний хостинг uCoz