Четвер, 28.03.2024, 17:48


Ви увійшли як    Гість   |  Вітаю Вас Гість  |   RSS

Головна  |  Мій профіль  |  Реєстрація  |  Вихід  |  Вхід


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 598
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Вы можете встановити кнопку персонального сайту Ігоря Миколайовича Окуленка в себе на сайті:

 Сайт Ігоря Миколайовича Окуленка



Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2011 » Грудень » 4 » WikiLeaks: В Україні 2 компанії, що стежать за українцями для СБУ, МВС та інших,- Дійсність чи припущення?! (дискусійний матеріал)
19:17
WikiLeaks: В Україні 2 компанії, що стежать за українцями для СБУ, МВС та інших,- Дійсність чи припущення?! (дискусійний матеріал)

Сайт WikiLeaks оприлюднив компанії у 25 країнах, які пропонують технологічні рішення для ведення спостереження за людьми через телефонні переговори, інтернет-з'єднання та смс.

Так, на сайті
WikiLeaks розміщено інтерактивну карту, де можна подивитись, які компанії займаються спостереженнями за людьми і через які засоби.

"Масове прослуховування всього населення, це не лише реальність, це секретна нова індустрія, яка охоплює 25 країн", - зазначається на сайті.

"Wikileaks проливає світло на цю таємну індустрію, яка процвітала з вересня 2001 року та коштує мільярди доларів на рік", - зазначається на сайті.

"Ця індустрія на практиці не регулюється. Розвідувальні агенції, збройні сили та поліція можуть тихо та таємно перехоплювати дзвінки, брати інформацію з комп'ютерів без допомоги чи відома провайдерів. Фізичне перебування юзера може бути визначене за допомоги його мобільного телефона, навіть коли той перебуває в режимі "stand by".
"Телекомунікаційні компанії є наступними, коли справа стосується розкриття владі інформації про клієнтів – незалежно від країни", - зазначається на сайті.

Україна опинилась у списку країн, де є компанії, що пропонують технологічні рішення для стеження за людьми.

Так, за даними WikiLeaks, у нашій країні у цій сфері працюють дві компанії: "Альтрон" та "Дельта".

"Альтрон" знаходиться у Харкові. За інформацією WikiLeaks, вона займається аналізом телефонних переговорів та інтернет-з'єднань.

"Дельта" знаходиться у Києві і, за даними сайту, займається аналізом телефонних переговорів.

Клієнтами компанії "Альтрон" є Міністерство внутрішніх справ, Міноборони, СБУ, Державна податкова адміністрація, Укрзалізниця, оператори мобільного зв'язку Київстар, МТС, Укртелеком, Лайф та Білайн.

На сайті компанії "Дельта" немає інформації про клієнтів. Але написано, що серед послуг, які вона надає, є спеціальні аудіо методи для моніторингу та спостереження.

Серед продуктів компанії зазначаються системи збору, запису та подальшої обробки інформації, яка передається через телефонну мережу.

Також серед продуктів зазначене програмне забезпечення для декодування інформації, яка передається через мережу з комутацією пакетів відповідно до протоколів HTTP, електронної пошти - SMTP, POP3, IMAP4; електронної пошти через веб-сторінки по HTTP - Yahoo, Rambler, Yandex та інші; Мессенджери - ICQ, MSN, чати - IRC ; передачі файлів – FTP та інше.

Джерело :
Українська правда

Переглядів: 553 | Додав: voosou | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Друзі сайту



Кнопка СОУ

Тернопільська СОУКнопка КРоСОУ

zampolit





Вы можете встановити кнопку сайту Вінницької обласної організації Спілки офіцерів України в себе на сайті:

 Вінницька обласна організація Спілки офіцерів України


Громадська Рада при УМВС України у Вінницькій області

Українська Православна Церква (ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА УКРАЇНИ) Вінницько-Тульчинська Єпархія

Антикорупційний сайт



Copyright www.voosou.at.ua© 2024

Безкоштовний хостинг uCoz