Вівторок, 23.04.2024, 19:10


Ви увійшли як    Гість   |  Вітаю Вас Гість  |   RSS

Головна  |  Мій профіль  |  Реєстрація  |  Вихід  |  Вхід


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 598
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Вы можете встановити кнопку персонального сайту Ігоря Миколайовича Окуленка в себе на сайті:

 Сайт Ігоря Миколайовича Окуленка



Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2022 » Січень » 31 » Рада безпеки ООН обговорила ситуацію навколо України. Погрози Росії засудили, але РФ просить «не нагнітати паніку»
21:51
Рада безпеки ООН обговорила ситуацію навколо України. Погрози Росії засудили, але РФ просить «не нагнітати паніку»

Рада безпеки ООН провела термінове засіданняСША скликали засідання Радбезу ООН для обговорення можливого вторгнення Росії в Україну, на якому обговорила загрозу вторгнення військ Росії в Україну і накопичення сил у Білорусі.

 

 

Голова місії США Лінда Томас-Грінфілд закликала Росію «обрати шлях демократії» і не війни. Вона зазначила, що зараз політика Росії — це шантаж і погрози війною, яка принесе жахливі наслідки всьому регіону.

Вона зазначила, що РФ перекинула до Білорусі близько пʼяти тисяч військових, балістичні ракети, спеціальні сили та протиповітряні батареї. До лютого — початку військових навчань — російських військових у Білорусі може бути вже 30 тисяч.

Постійний представник Франції Ніколя де Рівʼєр заявив, що якщо Росія не обере шлях діалогу, то відповідь буде потужною і обʼєднаною. «Будь-яке нове посягання на суверенітет і територіальну цілісність України матиме величезні наслідки і серйозну ціну. Європейці працюють над скоординованими обмежувальними заходами і разом зі своїми партнерами готові реагувати», — сказав він.

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця зазначив, що Росія продовжує накопичувати війська навколо української держави. За його словами, поблизу кордонів і в Криму зосереджено близько 112 тисяч російських військових, а разом із морським та авіаційним компонентами їх чисельність сягає 130 тисяч.

Він закликав світову спільноту показати Росії безперспективність військової агресії і закликав країни не вірити маніпулятивним заявам РФ.

Реакція Росії

Представник Росії при ООН Василь Небензя, який залишив засідання перед виступом Кислиці під приводом зустрічі із генсеком, назвав побоювання країн «надуманими» і просив «не нагнітати паніку».

Небензя заявив, що його країна «не розуміє, чому нам потрібне це обговорення і чому ми тут зібралися». Він повторив заяви голови МЗС РФ про «відсутність планів вторгнення» і звинуватив у провокації ескалації Україну та Захід.

Джерело: Для перегляду тисніть ТУТ

 
Переглядів: 133 | Додав: voosou | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Друзі сайту



Кнопка СОУ

Тернопільська СОУКнопка КРоСОУ

zampolit





Вы можете встановити кнопку сайту Вінницької обласної організації Спілки офіцерів України в себе на сайті:

 Вінницька обласна організація Спілки офіцерів України


Громадська Рада при УМВС України у Вінницькій області

Українська Православна Церква (ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА УКРАЇНИ) Вінницько-Тульчинська Єпархія

Антикорупційний сайт



Copyright www.voosou.at.ua© 2024

Безкоштовний хостинг uCoz