П`ятниця, 26.04.2024, 23:42


Ви увійшли як    Гість   |  Вітаю Вас Гість  |   RSS

Головна  |  Мій профіль  |  Реєстрація  |  Вихід  |  Вхід


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 598
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Вы можете встановити кнопку персонального сайту Ігоря Миколайовича Окуленка в себе на сайті:

 Сайт Ігоря Миколайовича Окуленка



Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2015 » Травень » 7 » Звернення ВОО СОУ до голови Вінницької ОДА, голови Вінницької ОР та голови Вінницької МР щодо питань соціального захисту членів Спілки
21:03
Звернення ВОО СОУ до голови Вінницької ОДА, голови Вінницької ОР та голови Вінницької МР щодо питань соціального захисту членів Спілки

Голові Вінницької ОДА

Коровію Валерію Вікторовичу

Голові Вінницької обласної Ради

Свитку Сергію Михайловичу

Секретарю Вінницької міської ради, в.о. міського голови

Моргунову Сергію Анатолійовичу

 

Про питання соціального захисту

членів Спілки офіцерів України,

які належать до пільгових категорій

громадян

 

 

       Прошу Вас розглянути проблемне питання щодо забезпечення дотримання на території Вінницької області Закону України ”Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України” від 28.12.2014 року № 76-VІІІ. Згідно закону відбулися зміни у соціальному забезпеченні пільгових категорій населення, які набули чинності або схвалені на законодавчому рівні.

Для довідки.

        Вінницька міська рада на  виконання  положень  Закону  України  «Про  внесення  змін та визнання  такими,  що  втратили  чинність,  деяких  законодавчих  актів України» від 28.12.2014 року №76-VIII, та відповідно до ч.3 ст.8 Закону України «Про міський електричний транспорт» від 29.06.2004 року  №1914-IV, ст.7, ч.2 ст.29 Закону України «Про автомобільний транспорт» від 05.04.2001 року №2344-III, керуючись ст.25, ч.1 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», прийняла рішення від 27.03.2015 № 2114  (62 сесія 6 скликання) «Про забезпечення пільгового проїзду окремих категорій громадян», яким визначила, що з  1  червня  2015  року  проїзд  у  міському муніципальному транспорті в м. Вінниці для осіб, що мають право на пільговий  проїзд,  відповідно  до  законодавства,  здійснюється  за персональним пільговим проїзним квитком, встановленого зразка.

Зміст проблеми.

        1. Персональний пільговий проїзний квиток оформлюється лише для пільгових категорій громадян, які зареєстровані у місті Вінниця. Решті пільгових категорій громадян, які зареєстровані за межами міста Вінниці, а це решта населених пунктів Вінницької області та України, персональні пільгові проїзні квитки не оформлюються. Також, з інформаційних повідомлень, які роз’яснюють зміни в порядку користування муніципальним міським транспортом, відомо, що персональний пільговий проїзний квиток буде єдиним документом, який надає право на пільговий проїзд для визначених категорій громадян.

        Таким чином, інші посвідчення і документи, видані пільговим категоріям, згідно наявної інформації, не дозволять таким громадянам, скористатися правом на пільговий проїзд в муніципальному міському транспорті.

Отже, зазначене рішення Вінницької міської ради значно звужує та обмежує права пільгових категорій громадян з інших територій України, та Вінницької області зокрема, на пільговий проїзд. Таким особам відмовлено в оформленні персонального пільгового проїзного квитка, що створює перешкоди у користуванні муніципальним міським транспортом. Така ситуація може призвести до посилення напруженної ситуації та виникнення конфліктів і непорозумінь, які зараз є не на часі.

Для довідки: в місті Києві проїзд пільговими категоріями здійснюється за КАРТКОЮ КИЯНИНА та за іншими документами, які надають таке право. Перелік пільгових категорій є доступним для перегляду і вивішаний в публічних місцях.

         2. Частина пільгових категорій, яким оформлюються персональні пільгові проїзні квитки та ті особи, які згідно діючого законодавство мають на це право, не мають фізичної можливості скористатися пільгою на проїзд у муніципальному міському транспорті, у зв’язку із обмеженими фізичними можливостями. Натомість, таким категоріям громадян допомогають рідні, близькі та не байдужі люди. Відомо, що в системі соціального забезпечення працівникам на час виконання своїх обов’язків по допомозі таким особам оформлюються пільгові проїзні квитки. Але, в більшості своїй, такій категорії пільговиків допомагають приватні особи. В зв’язку з цим виникає питання щодо оформлення пільгового проїзного квитку особам, які доглядають за пільговиком, який має фізичні обмеження і потребує допомоги.

           Враховуючи вищенаведене, -

ПРОШУ ВАС,

позитивно вирішити, врегулювати і впорядкувати питання проїзду пільгових категорій громадян в місті Вінниця та Вінницькій області.

           Пропоную Вам розглянути     можливі напрямки вирішення проблемних питань, серед яких є наступні:

1. Дозволити проїзд в муніціпальному міському транспорті пільговим категоріям громадян за посвідченнями, які надають право на таку пільгу згідно діючих Законів України;

2. Забезпечити оформлення персональних пільгових проїзних квитків для проїзду в муніціпальному міському транспорті всім  мешканцям Вінницької області, які віднесені до пільгових категорій громадян;

3. Дозволити пільговий проїзд фізичній особі, яка виконує соціальну функцію по забезпеченню та допомозі особі, яка належить до пільгової категорії громадян та користується правом пільгового проїзду згідно діючих Законів України.

 

З повагою,

голова Вінницької обласної організації Спілки офіцерів України                                                                                                                     

                                                                                      Ігор Окуленко                                                                                         

Переглядів: 560 | Додав: voosou | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Друзі сайту



Кнопка СОУ

Тернопільська СОУКнопка КРоСОУ

zampolit





Вы можете встановити кнопку сайту Вінницької обласної організації Спілки офіцерів України в себе на сайті:

 Вінницька обласна організація Спілки офіцерів України


Громадська Рада при УМВС України у Вінницькій області

Українська Православна Церква (ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА УКРАЇНИ) Вінницько-Тульчинська Єпархія

Антикорупційний сайт



Copyright www.voosou.at.ua© 2024

Безкоштовний хостинг uCoz