Четвер, 28.03.2024, 20:18


Ви увійшли як    Гість   |  Вітаю Вас Гість  |   RSS

Головна  |  Мій профіль  |  Реєстрація  |  Вихід  |  Вхід


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 598
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Вы можете встановити кнопку персонального сайту Ігоря Миколайовича Окуленка в себе на сайті:

 Сайт Ігоря Миколайовича Окуленка



Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2012 » Травень » 26 » Інформація про парламентські слухання, які відбулися у Верховній Раді Україні 23 травня 2012 року
14:09
Інформація про парламентські слухання, які відбулися у Верховній Раді Україні 23 травня 2012 року
Всеукраїнська Громадська організація Спілка офіцерів України прийняла участь в громадських слуханнях, які відбулися у Верховній Раді України. Від Вінницької обласної організації Спілки офіцерів України прийняв участь у громадських слуханнях Новак Володимир Григорович.


Слабкість – провокує сусідів

на агресивну політику.

 

ШАНОВНИЙ  ГОЛОВУЮЧИЙ,

ШАНОВНІ УЧАСНИКІ ПАРЛАМЕНТСЬКИХ СЛУХАНЬ!

 

СОУ, яка створена в 1991р. внесла вагомий внесок у відродження Незалежності України та Збройних Сил України.

СОУ  занепокоєна виконанням ст.17 Конституції України згідно якої «Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки» є найважливішою функцією держави, справою всього Українського народу.

         Держава забезпечує соціальний захист громадян, які перебувають на службі у Збройних Силах України та інших військових формувань, а також членів їх сімей.

На території України не допускається перебування іноземних військових баз.

Парламентські слухання, як частина цивільного контролю дають можливість проаналізувати виконання цієї  функції.

Угрупування військ в 780 тис. чол., 6500 танків, 1100 бойових літаків, 1000 одиниць тактичної ядерної зброї, 176 міжконтинентальних балістичних ракет.

Від ядерного потенціалу держава відмовилась, отримавши гарантування Незалежності на папері у вигляді Будапештського меморандуму.

         А сьогодні згідно планами реформування чисельність буде зменшена приблизно в 10 раз, а озброєння і техніка виробили свій ресурс на 90-95%.

Комплектування ЗСУ.

Наголошується про перехід на Контрактну форму. Але ж офіцери і прапорщики всі на контракті і з них близько 45 тис. без житла – це все

   професіонали, які уклали контракт з державою.

         Справа не в формі комплектування, адже Фінляндія набирає військо за призовом, у Словаччині, якщо людина не проходила службу ЗС, то ніколи не займе посаду держслужбовця.

В Швеції сьогодні люди стоять у черзі для проходження військової служби.

         В Україні декларується, що це справа всього народу, а призиваються на службу близько 20-25т\чол, а контрактників звільняється більше чим набирається.

         А назву закону «Про загальний військовий обов’язок і військову службу» замінили у 2006 році на Закон «Про військовий обов’язок і військову службу».

         Діти представників влади, великого бізнесу у війську не служать. А ЗСУ стали виключно робітничо-селянськими.

         СОУ виступає за замішену форму комплектування у пропорції 20-30% призовників. Адже контрактника на багато легше підготовити, як що він відслужив строкову службу.

Кадрова  політика

Неукомплектованість  первинних офіцерських посад, плинність кадрів, у тому числі обумовлена партійними  реорганізаціями після парламентських чи президентських виборів  (кількість генеральських посад збільшується) , поширення корупції у ЗС, особливо серед вищого керівного складу приводить до зниження професіоналізму в органах військового управління, диспропорції  у співвідношенні між кадрами вищої і середньої ланки.

Приклад: п-ка П.Костюка – голову  Львівської обласної організації СОУ, капітана 1 рангу  М. Мамчака – заступника голови Севастопольської міської організації СОУ, п-ка  С.Литвина – першого заступника голови ВГО СОУ -звільнив попередній Міністр Оборони України  М. Єжель, з військової служби за їх патріотизм та особистий внесок у відродження ЗСУ, відновлення історичної пам’яті української нації.

Правда М.Єжель тоді не відав, що скоро прийде його черга на звільнення.

Є потреба тут нагадати Заповідь Ісуса Христа:

«ПОСТУПАЙ З ЛЮДЬМИ ТАК, ЯК БИ ТИ ХОТІВ,

 ЩОБИ С ТОБОЮ  ПОСТУПАЛИ»

Фінансування  ЗС

         У відповідності до Закону України «Про Оборону» на потреби оборони необхідно  3% ВВП, а реально 0,8%- 09% ВВП.

         Це при тому, що всі сусіди не скорочують воєнний потенціал, а збільшують.

         І майже всі мають претензії до України, зважаючи, що українські землі у різні часи були ними загарбані.

         Замість виконання  Конституційної вимоги стосовно неможливості перебування іноземних баз на території України, Президент підписує, а Парламент ратифікує Харківські угоди щодо продовження терміну перебування ЧФ РФ.

         СОУ переконана, що наступний склад Парламенту виправить цю помилку, а російські громадяни будуть проходити службу ближче до батьківського дому.

ПЕНСІЙНЕ ЗАБЕСПЕЧЕННЯ

            СОУ наголошує про порушення прав військових пенсіонерів, визначених ст.. 43, 63  Закону України  «Про пенсійне забезпечення осіб звільнених з військової служби та деяких інших осіб», і просить Генеральну Прокуратури України у відповідності до Закону України «Про Прокуратуру», здійснити перевірку виконання зазначених норм закону в областях України та по результатам перевірки вжити заходи реагування у відповідності до чинного законодавства. Тому що військові пенсіонери вважають що йде обкрадання їхніх пенсій.

Необхідно підкреслити, що відповідно до ст..2 Закону України «Про соціальний захист військовослужбовців і членів їх сімей» ніхто не в праві обмежувати військовослужбовців та членів їх сімей у правах і свободах визначених законодавством України. Ця заборона стосується і Конституційного Суду України і Кабінету Міністрів України.

Забезпечення  житлом:

      Як відомо, Законом України «Про соціальний і правовий захист війсь­ковослужбовців та членів їх сімей» визначено порядок забезпечення житлом військовослуж­бовців. Вони мають право на отримання кредитів на строк до 20 років піс­ля 20 років служби. Порядок надання кредитів визначається урядом. З незрозумілих причин до сьогодні порядок не визначений.

         Пропозиції СОУ  з 1995 року щодо формування службового житла за штатною посадою військовослужбовця до сьогодні не реалізовані владою.

В результаті військовослужбовці, які мають доступ до розподілу житла ( а це як правило представники вищого керівництва) отримують за період служби від трьох до чотирьох квартир. Так ніколи не буде вирішена житлова проблема. І в загалі, СОУ вважає що забезпечення і розподіл житла не є функцією МО України, а військовослужбовець не зобов’язаний писати рапорт на забезпечення житлом. Це повинно бути передбачено в контрактні між МО і військовослужбовцем. І після отримання житла необхідно ставити в паспорт відповідну відмітку.

         Щодо службового житла, ще раз підкреслюємо що за кожною посадою від командира роти до командира бригади повинно бути закріплене службове житло, без права приватизації.

         Завершуючи аналіз соціальних гарантій для військовослужбовців та ветеранів СОУ ще раз підкреслює: що мінімальні знижки на комунальні послуги ветерани отримують після 25 років служби, коли їх сім’ї переїжджали з одно місця на друге, проживали в казармах, діти навчались в різних школах, дружини не мали де працевлаштуватися, то ці знижки не є знижками, а є компенсацією суспільства за виконання обов’язків військової служби військовослужбовцем.

 Військово-патріотичне виховання

         СОУ вимагає від всіх державних службовців виконання вимог ст..10 Конституції України щодо функціонування держаної мови.

         Ми заявляємо свій рішучий протест з приводу розгляду у ВР України  антиконституційних законопроектів щодо пониження статусу Української державної мови.

         Загальна тенденція Міністерства Освіти України щодо гальмування процесу відродження історичної пам’яті української нації не оминула і ЗСУ. В супереч  Указу Президента України, без погодження з МОУ Міністерство освіти зменшило на 50% кількість годин предмету «Захист Вітчизни» в загальноосвітніх школах  і замість козацької гри «Джура» впроваджується  «Зарница», тобто підміняється виховання на засадах українського патріотизму космополітичними традиціями. (лист голів громадських організацій івано-Франківської області)

         СОУ наполягає на негайному звільненні з посади Міністра освіти – Дмитра Табачника.

         СОУ переконана що військово-патріотичне виховання військових необхідно будувати на принципах християнської моралі, бойових традицій воїнів УНР, УПА та інших військових формувань, які боролися за волю України.

         СОУ наполягає на негайному визнанні воїнів УПА учасниками бойових дій у  II Світовій війні.

  Цивільний контроль над воєнною організацією держави

         Закон України «Про демократичний  цивільний контроль над воєнною організацією і правоохоронними органами держави» гарантує громадським організаціям право на отримання інформації від органів влади с приводу воєнної організації та сектору безпеки.

          Але на практиці із  всіх звернень СОУ з зазначених питань до Президента, Прем’єр-Міністра України, пересилаються до Міністерства оборони України, яке не в змозі дати відповідь на поставленні запитання, тому що  МО України є виконавцем в галузі оборонної політики.

         А Президент, КБМУ, ВР України є замовниками воєнної політики держави які замовляють програми і контролюють їх виконання.

         До СОУ майже щодня звертаються ветерани ЗСУ зі скаргами на те, що порушується їхнє право на особистий прийом МО України.

          Люди ночують в приймальні КБМУ, щоби записатись на прийом до Міністра. (вчора звертався майор запасу головного управління розвідки -  Бондаренко Ігор Іванович з Броварів)

          Користуючись нагодою СОУ хоче передати Адміністрації Президента України своє звернення від 20.04.2012 року з приводу розслідування фактів щодо громадянства Міністра Оборони України Д.Саламатіна. До сьогодні СОУ так і не отримала відповіді на наше звернення з цього питання.

         7-8 квітня 2012 року члени Центрального Проводу, голови обласних організацій ГО СОУ брали участь у заходах до 20 річниці Указу Президента України № 209 від 5.04.1992 року

«Про  невідкладні заходи по будівництву Збройних Сил України»

щодо відродження ВМС України.

         Під час перебування у Севастополі СОУ брала активну участь у відкритті Пам’ятної  стели на честь членів організаційної групи, які відроджували ВМС України, урочистому засіданні особового складу, ВМС України присвяченому цій даті.          

         8.04.2012р. СОУ провела у м. Севастополі автопробіг від пам’ятника П.Сагайдачного до площі Нахімова.

         В цей ж день провели в музеї ВМС України Круглий стіл на тему:

«20 років ВМС України та військово-патріотичне виховання молоді».

  Делегація СОУ відвідала всі кораблі ВМС України, подарувала книги для корабельних бібліотек.

         Окрім I-го Командувача ВМС України віце-адмірала Б.Кожина, ніхто з представників центральних органів виконавчої влади, місцевого самоврядування – не був присутнім на цих заходах.

         Разом з тим на 70 річчя академії ВМС ім.. Нахімова  в Севастополь прибув заступник Міністра Оборони України пан Олійник, але чомусь він як державний службовець високого  рангу, в супереч чинному законодавству  звертався до військовослужбовців  російською мовою.

ШАНОВНИЙ  УЧАСНИКІ СЛУХАНЬ !

         Проблема відродження ВМС України, як і загалом проблеми будівництва Збройних Сил України для ВГО СОУ є пріоритетними  в нашій Статутній діяльності.

         СОУ була створена 27-28 липня 1991р. Головною метою діяльності визначено будівництво ЗСУ. Тому, для членів організації незрозумілим є відношення органів державної влади до відродження ВМС України.

  В Севастопольському гарнізоні майже 100% офіцерів і мічманів, які проходять службу на кораблях не забезпечені житлом.

          Грошове утримання військовослужбовців ВМС України не відповідає сучасним нормам життєдіяльності. Визиває занепокоєння той факт, що велика кількість військовослужбовців ЧФ Російської Федерації після звільнення з військової служби, отримують громадянство України, без прийняття Присяги на вірність Україні., стають на військовий облік за місцем проживання.

          До сьогодні не вирішене питання щодо виконання рішень судових органів України з приводу передачі об’єктів гідрографічної служби у власність України. Ця проблема потребує невідкладного міждержавного політико-правового врегулювання.

         СОУ  м. Севастополя ухвалила звернення стосовно відзначення Дня ВМС України, яке підтримав перший командувач ВМС України віце-адмірал Б.Кожин, а саме: відзначати щорічно 5 квітня  в день підписання Указу Президента України № 209  від 5.04.1992 року «Про невідкладні заходи по будівництву ЗС України» (щодо відродження ВМС України).

         День ВМС України необхідно відзначити 5 квітня – День  підписання  Указу Президента України № 209 «Про невідкладні заходи по будівництву Збройних Сил України».

         Адже це перший політико-правовий документ, який регламентує створення та функціонування ВМС України.

          За браком часу, з короткого аналізу можна зробити висновок про недобросовісне виконання ст.17 Конституції України державними посадовими особами, вже не згадуючи про Стратегічний план розвитку, Воєнну доктрину.

         Таке  відношення до ЗСУ з боку органів влади має своє пояснення.

Правоохоронні органи можуть бути використані, як дах для просування власного бізнесу, а ЗСУ мають захистити всіх громадян України, а не тільки владу, то і довіра в суспільстві до ЗСУ висока, правда після Церкви.

З метою вирішення зазначених проблем СОУ пропонує:

- Затвердити Воєнну доктрину, стратегію Національної безпеки   України  з  орієнтацією на колективну безпеку НАТО.

-  Провести департизацію Збройних Сил України. Збройні Сили не місце для  реалізації ідеології будь-яких партій.

- Мінімізація політичного втручання у справи військових та добровільне визнання цивільними особами взаємної відповідальності за прийняття та виконання рішень у воєнній сфері.

-         Розробити державну програму відродження ВПК з метою оновлення і вдосконалення техніки та озброєння на період 2017р., яка б забезпечила потреби ЗСУ.

-         Позбавити Міністерство Оборони України не властивих функцій;

-         Забезпечення житлом – покласти на Міністерство будівництва;

-         Видачу довідок, документів на Міністерство соціальної політики;

-         Заборонити Міністерству Оборони продавати військове майно, землю;

-         Для підвищення мотивації військової служби, внести зміни до Закону України «Про державну службу, де передбачити, що посади

-         держслужбовців від голови держадміністрації до Президента включно мають право обіймати лише особи, які служили у війську;

-         У зв’язку з скороченням призивного контингенту, ввести воєнний податок з осіб, які не проходять військової служби, з метою використання коштів для створення відповідних умов для проходження служби тим хто служить;

-         Постановою ВРУ визнати держаним боргом витрати на забезпечення житлом 45 тис. військовослужбовців і протягом 7 – 10  років через державний бюджет погашати цей борг шляхом надання безвідсоткових кредитів для будівництва житла;

-         Вирівняти пенсійне забезпечення військовим пенсіонерам, які звільнені з військової служби в різні роки.

-         Визнати воїнів УПА воюючою стороною у II Світовій війні.

-         Негайно звільнити з посади Міністра Освіти Д.Табачника.

-         В центрі військової реформи повинен бути військовослужбовець.

-         Заборонити звільняти військовослужбовців без житла, пенсійного забезпечення.

-         Скорочення проводити шляхом зменшення набору до військових навчальних закладів, оптимізації військового управління.

-         Військовослужбовців працевлаштовувати на посади держслужбовців в першу чергу, адже відповідно до ст..2 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»  військова служба є державною службою особливого характеру.

-         Відмінити розпорядження Кабінету Міністрів України № 1718-р від  27.08.2009 р.

 

«Деякі питання військово-патріотичного виховання учнів загальноосвітніх навчальних закладів».

 

ШАНОВНИЙ ГОЛОВУЮЧИЙ,

ШАНОВНІ ПРЕДСТАВНИКИ АДМІНІСТРАЦІЇ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ,

 ЧЛЕНИ УРЯДУ !

 

         СОУ сподівається що Парламентські слухання не тільки для слухання, але й для того щоби наші пропозиції були почутими і Парламентом, і Президентом, і Урядом.

         На жаль наші пропозиції до Парламентських слухань від 8.02.2006 року не були почуті, тому дозвольте передати і ці пропозиції для розгляду та виконання.


 

 

ГОЛОВА

СПІЛКИ  ОФІЦЕРІВ  УКРАЇНИ

НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ

ІІ СКЛИКАННЯ                                                                                                                             

ПОЛКОВНИК                                                                                                        В. БІЛОУС

 

Переглядів: 681 | Додав: voosou | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Друзі сайту



Кнопка СОУ

Тернопільська СОУКнопка КРоСОУ

zampolit





Вы можете встановити кнопку сайту Вінницької обласної організації Спілки офіцерів України в себе на сайті:

 Вінницька обласна організація Спілки офіцерів України


Громадська Рада при УМВС України у Вінницькій області

Українська Православна Церква (ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА УКРАЇНИ) Вінницько-Тульчинська Єпархія

Антикорупційний сайт



Copyright www.voosou.at.ua© 2024

Безкоштовний хостинг uCoz