Субота, 20.04.2024, 10:17


Ви увійшли як    Гість   |  Вітаю Вас Гість  |   RSS

Головна  |  Мій профіль  |  Реєстрація  |  Вихід  |  Вхід


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 598
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Вы можете встановити кнопку персонального сайту Ігоря Миколайовича Окуленка в себе на сайті:

 Сайт Ігоря Миколайовича Окуленка



Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2013 » Серпень » 23 » Украінській прапор,- деякі нотатки до історії становлення
10:05
Украінській прапор,- деякі нотатки до історії становлення
До Вашою уваги подається дискусійна стаття для обговорення.

Таємниця історії: існує 2 варіанти прапора України.




Згідно з Конституцією України, Державним Прапором є синьо-жовте полотно. Але історія не приховує той факт, що раніше він таким не був. Наприклад, в 1918 році Центральною радою було затверджено прапор, в якому жовта смуга була розміщена над синьою. Такий варіант Державного прапора запропонував Михайло Грушевський, Голова Центральної Ради і, фактично, перший президент України. Про це передає "Телеграф". А вже через деякий час Україна асоціювали з новим прапором - синьо-жовтим.

Аргумент, яким керуються багато, полягає в тому, що синій колір символізує ясне небо, а жовтий - поле пшениці. Але таке трактування досить є спірним. Деякі історики і багато парапсихологів впевнені, що спочатку комбінація синього і жовтого кольорів позначала 2 стихії - вогонь і воду. Вічну симетрію і гармонію відображає поєднання, в якому жовтий колір стоїть над синім. В іншому ж випадку - вода гасить вогонь.

Чи може перевернутий прапор впливати на долю країни? Це - питання спірне. Але люди мистецтва, для яких поєднання кольорів - це не просто формальність, часто звертають увагу на те, що краще, щоб смуги прапора придбали своє початкове положення.

Яскравим прикладом може послужити випадок 1992 року. Відома художниця з Китаю Мао Мао на одному із заходів, які проходили в Україні, звернулася до президента молодої країни з незвичайною порадою. Вона наполягала на тому, щоб кольори прапора поміняли місцями.

Художниця пояснила це тим, що поєднання "синьо-жовтий" утворює гексаграми "Пі". У китайській Книзі змін вона позначає постійний безлад, деградацію і занепад. У той час як комбінація "жовто-синій" навпаки сприяє розвитку і щастя. До такої заяви Леонід Кравчук поставився скептично. Та й зараз навряд чи хтось серйозно порушить питання про зміну прапора через невідповідність законам фен-шуй.

Якщо традиції Сходу не вселяють довіри слов'янам, то слід згадати про давні цивілізації, які проживали на території сучасної України і безсумнівно вплинули на розвиток історії та культури країни. Наприклад, трипільці, які заклали основу української культури, у своїх орнаментах використовували саме комбінацію "жовто-синій".

Так хто ж перекинув український прапор? Ті, хто сьогодні люто захищають концепцію синьо-жовтого прапора, повинні згадати про те, що саме під жовто-синім прапором почалася українська революція в 1917 році. Під таким же прапором відчайдушно і сміливо кинулися в бій юнаки під час кривавої битви під Крутами. У руках і серцях справжніх патріотів був саме "жовто-синій", а не "синьо-жовтий" прапор.

Вже після повалення Центральної Ради уряд Гетьмана Скоропадського встановило "синьо-жовтий" перевернутий прапор. Чим керувався новий лідер країни, досі з'ясувати не можуть. Можливо, таким чином, нова влада хотіла наочно показати "переворот" в країні. І з тих пір про прапор, який запропонував перший президент України Михайло Грушевський, забули.

Чи впливає розміщення кольорів на прапорі на розвиток країни, говорити з 100-відсотковою впевненістю складно. Але факт того, що невеликий шматочок світу, який природа нагородила найбільшим потенціалом, вберегла від землетрусів, цунамі і штормів, обдарувала талановитими людьми, досі не може впевнено тримати позиції, змушує замислитися. Можливо, Україна таки буде почувати себе більш комфортно під покровом жовто-синього прапора?

Телеграф новини
Переглядів: 3731 | Додав: voosou | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 PRAPOR  
0
https://www.facebook.com/praporyua

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Друзі сайту



Кнопка СОУ

Тернопільська СОУКнопка КРоСОУ

zampolit





Вы можете встановити кнопку сайту Вінницької обласної організації Спілки офіцерів України в себе на сайті:

 Вінницька обласна організація Спілки офіцерів України


Громадська Рада при УМВС України у Вінницькій області

Українська Православна Церква (ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА УКРАЇНИ) Вінницько-Тульчинська Єпархія

Антикорупційний сайт



Copyright www.voosou.at.ua© 2024

Безкоштовний хостинг uCoz