П`ятниця, 29.03.2024, 13:31


Ви увійшли як    Гість   |  Вітаю Вас Гість  |   RSS

Головна  |  Мій профіль  |  Реєстрація  |  Вихід  |  Вхід


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 598
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Вы можете встановити кнопку персонального сайту Ігоря Миколайовича Окуленка в себе на сайті:

 Сайт Ігоря Миколайовича Окуленка



Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2015 » Березень » 9 » У Вінниці вшанували Тараса Шевченка і знову почали збирати гроші на пам'ятник
20:45
У Вінниці вшанували Тараса Шевченка і знову почали збирати гроші на пам'ятник

 

 

 

 

Багато квітів, українського історичного, поетичного та музичного колориту у поєднанні з козацькими звичаями було на Майдані Небесної Сотні у Вінниці у День Народження Тараса Шевченка. Біля погруддя Кобзаря, встановленого тут під час подій Революції Гідності, зібрались вінничани, представники громадських організацій та політичних партій (“Свободи”, “Батьківщини” Народного Руху), органів влади. 

 

Ледь не всі, хто брав слово, цитували великого поета, художника і мислителя, його пророчі слова про Україну та її долю. Зокрема, про того, “хто неситим оком на край світа поглядає, чи нема країни, щоб загарбать”, згадав голова обласної ради Сергій Свитко.

 

 

 

 

- З історії ми знаємо, що немає шансу у будь-якого диктатора загарбати країну, поневолити народ, який встав із колін, який прагне волі і свободи. Я переконаний в тому, що у цій кровопролитній боротьбі ми обов'язково переможемо, тому що сьогодні з українського народу формується нація Героїв, яка буде жити в заможній, демократичній правовій європейській державі, - сказав Сергій Свитко.

 

Торкнувся він і теми “п'ятої колони”, яка нарівні із зовнішнім ворогом та внутрішніми негараздами, в тому числі корпуцією, також несе загрозу Україні. Про закиди Тарса Шевченка на адресу Богдана Хмельницького за його союз з Московою нагадав заступник директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Володимир Лазаренко. Виступали також представники громадських і політичних організацій, творчі колективи, юні козачата.

Не обійшлося віче і без політчних заяв та трнспарантів. Так, окремі виступаючі нарікали на “політичні репресії” і вимагали звільнення Юрія Павленка-”Хорта”. 

 

Ухвалили учасники зібрання і резолюцію, у якій наполягають на встановленні справжнього монумента Кобзареві на Майдані Небесної Сотні. Для цього навіть утворили оргкомітет. 

 

 

- Ми не вимагаємо, ми беремося це робити, в тому числі оргкомітет має за мету оголосити і забезпечити збір коштів для того, щоб це було реалізоване.

- Але ж гроші на пам'ятник уже збирали...

 

 

- Кошти були зібрані, було навіть названо суму — 250 тисяч гривень. Але, очевидно, що для достойного монументального втілення постатті Шевченка на Майдані Небесної Сотні цих коштів недостатньо. Тут, можливо, вже треба говорити про кілька мільйонів гривень, - зазначив керівник Подільського центру прав людини Михайло Бардин

 

Ухвалене звернення активісти пообіцяли спрямувати до місцевих та центральних органів влади і міжнародних громадських інституцій, зокрема, Світового конгресу українців.

 

Переглядів: 427 | Додав: voosou | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Друзі сайту



Кнопка СОУ

Тернопільська СОУКнопка КРоСОУ

zampolit





Вы можете встановити кнопку сайту Вінницької обласної організації Спілки офіцерів України в себе на сайті:

 Вінницька обласна організація Спілки офіцерів України


Громадська Рада при УМВС України у Вінницькій області

Українська Православна Церква (ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА УКРАЇНИ) Вінницько-Тульчинська Єпархія

Антикорупційний сайт



Copyright www.voosou.at.ua© 2024

Безкоштовний хостинг uCoz