П`ятниця, 29.03.2024, 11:34


Ви увійшли як    Гість   |  Вітаю Вас Гість  |   RSS

Головна  |  Мій профіль  |  Реєстрація  |  Вихід  |  Вхід


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 598
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Вы можете встановити кнопку персонального сайту Ігоря Миколайовича Окуленка в себе на сайті:

 Сайт Ігоря Миколайовича Окуленка



Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2012 » Березень » 26 » У співпраці із партнерами!
14:02
У співпраці із партнерами!

 
 





ЗАПРОШУЄМО НА ВИСТАВКУ!!!

ЗАПРОШУЄМО НА ВИСТАВКУ!!!

 




Запрошуємо на виставку!



Село моє, для мене ти єдине



Народ, який не памятає та не шанує свого минулого, не може мати майбутнього. Оскільки ж Україна ще доволі молода держава, то відновлення забутих віх історії має бути пріорітетним для справжніх патріотів.



Отже з 29. 03. 2012 по 06. 04. 2012 у Вінниці в Державному педагогічному університеті ім. Коцюбинського за адресою вул. К. Острозького, 32 на кафедрі етнології в аудиторії № 902 (навчальний корпус №3), відбудеться фотовиставка рідкісних та старовинних фотографій подільського села Перекоринці, відомого кінофотографа Миколи Гнисюка.

До речі, вхід є безкоштовним!!!



За цей захід слід подякувати: генеральному спонсору Скрипнику Анатолію Івановичу ПП "Скрипник і К”; генеральному партнеру журналу "Вінниця”; партнерам: кафедрі етнології та спеціальних історичних дисциплін ІІЕП ВДПУ ім. М. Коцюбинського, ВОО Спілки офіцерів України та Вінницькому обласному краєзнавчому музею; організаторам ГО "Молодіжній організації журналістів” та працівникам НВК села Перекоринці. І на окреме вдячне слово заслуговує людина, яка вклала душу у цей захід - Крохмалюк Роман Володимирович.



Віктор Рудь,

голова
"Молодіжної організації журналістів”


Коротка біографічна довідка про Миколу Гнисюка.


Гнисюк Микола  Народився 18 січня 1944 – 01 лютого 2007 року
с.Перекоринці, Мурованокуриловецький район Вінницька область, УРСР Помер 1 лютого 2007
Москва, Росія
Відомий Фотограф Дружина Надія Майданська

український та радянський фотограф, заслужений діяч мистецтв РФ, входить в сотню найкращих фотографів світу, автор близько 650 обкладинок "Советский экран". Він був першим радянським фотографом, якого американська Кіноакадемія запросила на 60-й ювілейний вечір вручення премії "Оскар", лауреат багатьох міжнародних виставок. Був членом Союзу кінематографістів та Союзу журналістів Росії.

       Його захоплення фотографією розпочалося ще в школі, в сьомому класі, коли вчитель фізики показав дітям фотоапарат. Мати, відкладувала потрохи грошей і з великими труднощами все таки купила та подарувала йому фотоапарат "Смена".

У село декілька років поспіль приїздив один полковник. У воєнного був радикуліт і йому порадили лікуватися бджолами. Батько Миколи доглядав колхозну пасіку та за спеціальною методикою лікував латишського полковника укусами бджіл. Якось одного разу полковник запропонував 14-річному хлопцю поїхати разом з ним в Ригу. Мати зраділа, але і засмутилась тому що їй прийдеться розлучитися з сином. Вона дуже любила Миколу і хотіла щоб він був щасливий. Так Микола став студентом духового оркестру Прибалтійського військового округу.

         Юнак захопився джазом, грав на трубі, а невдовзі закінчив музичне училище. Пізніше відомий фотограф буде згадувати в сімейному колі, як він, 17-річний юнак, разом з Раймондом Паулсом... підзаробляв на весіллі. Композитор пророкував йому майбутнє музиканта. Але після того як Микола, граючи на трубі в оркестрі втратив свідомість, лікарі заборонили йому подібні навантаження. Але все-таки з музикою він не розлучався, він завжди носив з собою сопілку та грою на ній іноді веселив людей.

Після того випадку його комісували з армії за станом здоров'я. Випадково він прочитав обя'ву в газеті, що Ризькій кіностудії потрібен проявник плівки, та влаштувався туди на роботу. Коли Микола працював асистентом оператора в фільмі відомого латишського режисера та фотографа Гунара Бінде "Руки", йому дали фотоапарат та запропонували самому зробити декілька знімків. Побачивши результат, Гунар був настільки вражений, що послав Миколу за шампанським. Юнак спитав, у кого день народження, на що Гунар відповів: "У тебе! Сьогодні народився новий фотограф!".

          В 1967 році, переїхав з Риги в Москву, він витримав конкурс в популярніший в той час журнал "Советский экран", де пропрацював 25 років, зняв тільки для його обкладинок больше 400 портретів дячів кінематографу. Він працював на картинах таких відомих кінематографістів, як Гліб Панфілов, Микита Міхалков, Ельдар Рязанов, Андрон Кончаловський, Елем Клімов, Георгій Данелія.

Після тривалої хвороби на 64 році життя 1 лютого 2007 року Микола Гнисюк помер. Похований на Троєкурівському кладовищі.

         Серед його друзів були Марчело Мастрояні та Мілош Форман. Роберт де Ніро відкривав його персональну виставку в Лос-Анджелесі. З Робертом Редфордом та його дітьми Микола мандрував по Росії в якості сімейного фотографа. Микола Гнисюк був

Знімав все: і пейзажі, і натюрморти. Але в першу чергу вважав себе портретистом. Любив повторювати за Омаром Хайямом такий вислів:

 

Сама прекрасна поверхня на землі — людське обличчя

Після здобуття Україною Незалежності, він став вимагати від свого оточення звертатися до нього:"Микола" замість "Николай". (інформація із спогадів рідних та близьких)

Переглядів: 826 | Додав: voosou | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Друзі сайту



Кнопка СОУ

Тернопільська СОУКнопка КРоСОУ

zampolit





Вы можете встановити кнопку сайту Вінницької обласної організації Спілки офіцерів України в себе на сайті:

 Вінницька обласна організація Спілки офіцерів України


Громадська Рада при УМВС України у Вінницькій області

Українська Православна Церква (ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА УКРАЇНИ) Вінницько-Тульчинська Єпархія

Антикорупційний сайт



Copyright www.voosou.at.ua© 2024

Безкоштовний хостинг uCoz