Середа, 17.04.2024, 00:04


Ви увійшли як    Гість   |  Вітаю Вас Гість  |   RSS

Головна  |  Мій профіль  |  Реєстрація  |  Вихід  |  Вхід


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 598
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Вы можете встановити кнопку персонального сайту Ігоря Миколайовича Окуленка в себе на сайті:

 Сайт Ігоря Миколайовича Окуленка



Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2011 » Грудень » 24 » Сесія Вінницької обласної ради прийняла обласну програму щодо запобігання та протидії корупції
12:39
Сесія Вінницької обласної ради прийняла обласну програму щодо запобігання та протидії корупції
Довгоочікувана Обласна програма щодо запобігання та протидії корупції мала бурхливу історію ще до її прийняття. 
А саме: ідея розробки цієї програми виникла за результатами моніторингу Єдиної комплексної правоохоронної програми Вінницької області на 2010-2014 роки. Було виявлено, що на антикорупційну компоненту цієї програми не виділено ні копійки коштів, та не виконано жодного суттєвого її пункту . Аналізуючи ситуацію з впровадженням в дію Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції» та існуючими інструментами протидії корупції робоча група обласної ради, що створена 03.08.2011 р розпорядженням № 117 за ініціативою громадської організації «Філософія серця» та підтримкою депутата обласної ради Мрачковського Віталія та підтримкою незалежних експертів Всеукраїнської спеціальної колегії з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю та Творчого об’єднання «ТОРО» розробила програму, яка складається з 36 пунктів.
З серпня місяця ще до її прийняття Програма пройшла палкі обговорення на засіданнях робочої групи, на спільному засіданні всіх комісій обласної ради, на засіданні Президії ради тощо.
Починаючи з 07 грудня 2011р. Проект програми був презентований : 09 грудня 2011 р. на прес - конференції щодо створення Української антикорупційної коаліції інститутів громадянського суспільства та круглому столі "Інструменти протидії корупції в Україні: практичний досвід органів влади та організацій громадянського суспільства" м. Київ; 13 грудня 2011 на всеукраїнському з’їзді об’єднання громадських організацій «Фортеця».
21 грудня 2011 р. з усіх куточків України до Вінниччини на круглий стіл приїхали представники громадських організацій для отримання знань щодо написання подібних програм, як одного з ефективних інструментів протидії корупції. До цього круглого столу залучили представників профільних комісій обласної ради та представників райдержадміністрацій Вінницької області.
22 грудня 2011 р. Проект подібної програми обговорювалась в КМДА. Одним з експертів по обговоренню цієї програми в КМДА виступила Брига Ольга, заступник голови правління ГО «Філософія серця», співавтор розробки обласної програми.
Тому, коли 23 грудня на порядку денному сесії Вінницької обласної ради піднялось питання прийняття Обласної програми щодо запобігання та протидії корупції , всі присутні в залі мали тверде переконання в її необхідності і майже одностайно проголосували за її прийняття.
Ми вітаємо всіх, хто приймав участь в її розробці та маємо велику надію, що наша виконавча влада тепер буде сприяти її впровадженню так же палко, як обласна рада сприяла її прийняттю.

Інформаційно-аналітичний Центр 
ВОО СОУ
Переглядів: 933 | Додав: voosou | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Друзі сайту



Кнопка СОУ

Тернопільська СОУКнопка КРоСОУ

zampolit





Вы можете встановити кнопку сайту Вінницької обласної організації Спілки офіцерів України в себе на сайті:

 Вінницька обласна організація Спілки офіцерів України


Громадська Рада при УМВС України у Вінницькій області

Українська Православна Церква (ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА УКРАЇНИ) Вінницько-Тульчинська Єпархія

Антикорупційний сайт



Copyright www.voosou.at.ua© 2024

Безкоштовний хостинг uCoz