Четвер, 28.03.2024, 14:37


Ви увійшли як    Гість   |  Вітаю Вас Гість  |   RSS

Головна  |  Мій профіль  |  Реєстрація  |  Вихід  |  Вхід


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 598
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Вы можете встановити кнопку персонального сайту Ігоря Миколайовича Окуленка в себе на сайті:

 Сайт Ігоря Миколайовича Окуленка



Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2013 » Серпень » 24 » Привітання - роздуми до Дня Незалежності України
09:07
Привітання - роздуми до Дня Незалежності України

Дорогі друзі!

Виконавчий комітет ВОО СОУ від усього серця вітає вас із Днем незалежності – світлим святом Української Державності. Це не просто День народження держави. Це свято пам’яті про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність, а також день, коли варто думати про день завтрашній, про майбутні покоління, про нашу відповідальність перед історією.

День незалежності – це день, у якому щорічно зустрічаються Минуле і Майбуття України. Минуле має вселяти мудрість. Майбуття повинно виховувати в нас відповідальність за прийняття рішень.

У ці спекотні серпневі дні календар історії відраховує двадцать другу річницю незалежності України. Нелегкими і, далеко не безхмарними, видалися ці роки. Довелося йти важким шляхом соціально-економічних перетворень, створювати практично заново державні інститути, нові правила і стандарти життя.

Хліборобська доля щедро наділила працівників села мудрістю і талантом буди господарем на землі. І вони сповна віддають себе цій святій справі.

Нам випала висока історична місія здійснювати мрію багатьох поколінь наших предків – бути господарями на своїй землі, плекати її і прикрашати своєю працею, у добробуті, безпеці та злагоді ростити дітей, мирно і приязно жити з сусідами.

Ідея відродження незалежної держави жила, незмінно прокладаючи собі дорогу від розпаду Київської Русі аж до прийняття Верховною Радою Акту проголошення незалежності України та Всеукраїнського референдуму 1991 року. Тоді народ раз і назавжди вирішив: державі Україна бути!

Було прийнято нову Конституцію посткомуністичної доби, затверджено державні символи: прапор, герб та гімн України. Відбулося правове оформлення держави. Налагоджено функціонування державних інституцій, створено повноцінний дипломатичний корпус, будується демократичний суспільний лад.

22 роки тому перед нашою країною постало надзвичайне завдання: створити державний механізм, збройні сили, налагодити взаємовідносини з навколишнім світом, сформувати систему місцевого самоврядування. І головне – будувати незалежну суверенну Україну за принципом демократії, політичної та економічної свободи.

Нині ми впевнено стверджуємо: Українська держава відбулася, стала визнаною. За 22 роки нами пройдено шлях, на яких іншим державам потрібно було не одне десятиліття, а то й століття.

З проголошенням незалежності України світ почав рахуватися з нами. Протягом лише перших трьох місяців після референдуму 1991 року Україну, як незалежну державу, визнали 140 країн. Ми стали органічною частиною світової спільноти. Нас запрошують стати партнером у важливих проектах як на Заході, так і на Сході. Ми самі здобули історичний шанс стати сучасною, заможною, шанованою нацією. Ми реалізуємо свій шанс. У нас є підстави впевнено дивитися в майбутнє. Так швидко змінити країну, як за останній рік, могла лише сильна нація.

Шановні товариші! У День незалежності України звертаюся до вас, усіх працівників сільського господарства, робітників і службовців, нашої інтелігенції, ветеранів війни і праці, учнів, людей різних політичних і релігійних поглядів із закликом: давайте будемо єдині в наших прагненнях і справах у розбудові незалежності України. Йдеться ж бо про надто серйозні речі. Про долю нашого народу. Про наше майбутнє суспільство. Йдеться про будівництво правової демократичної держави.

Доля України – це доля всіх, хто живе під високим синім українським небом, працює на рідній землі. Вони рівні серед рівних, вільні громадяни України.

У День незалежності необхідно подати один одному руку. Хтось уже зробив це раніше, хтось це зробить сьогодні, а хтось, можливо, це зробить завтра. Але ми не повинні залишати давній розбрат своїм онукам, бо краще за інших знаємо ціну визволення та ціну української єдності. Усі ми хочемо зберегти найдорожче: дітей і родину, мир і спокій, працю і добробут, надію і віру.

Ми знаємо – це зроблять тільки повага до людської гідності, свобода, демократія і справедливість. Це наші цінності. В них – наша єдність, в них – наша сила. І ми готові стати на їх захист.

Незалежність – символ нашої нації. Вона нагадує нам – якого ми славного роду діти. Ми зможемо подолати всі труднощі. У нас досить таланту і сили здійснити задумане.

Традиційно склалося так, що чергова річниця Незалежності України – не тільки час, коли треба підбити підсумки пройденого країною, але й дата, коли належить дати відповіді на найбільш актуальні питання сучасної доби.

Досягнення Україною реальної незалежності та її залучення до міжнародної системи поділу праці створили якісно нову ситуацію для розвитку української нації – народу з давньою та самобутньою культурою, багатою історією народу, який має значний потенціал інтелекту і духовності.

23 серпня країна святкувала День Державного Прапора України. Якщо День незалежності вже давно і по праву відзначається як загальнодержавне свято, то День Державного Прапора України цього року чи не вперше святкується на належному рівні.

Довгий час нас переконували в тому, що український народ ніколи не мав державності, а значить, і своєї державної символіки.

Дух національного відродження сколихнув інтерес до національної символіки.

Наш народ не міг відкинути історичну традицію створення своєї держави під жовто-синіми знаменами. І 28 січня 1992 року Верховна Рада України затвердила Державний Прапор України.

Краю, де зародилася хліборобська цивілізація, притаманні саме сині і жовті кольори. Золотаві хлібні лани і мирне ніжно-блакитне небо над ними, синя дніпровська хвиля і жовтий пісок – усе це зроду-віку складало краєвид нашої землі. Жовте – вогонь і синє – холод – два полюси буття, але водночас і два кінці осі, навколо якої це буття обертається.

Дорогі колеги, щиро вітаємо вас зі святами – Днем Державного Прапора України та Днем незалежності України! Щастя і процвітання вільній незалежній соборній Україні! Слава вам, слава кожному із нас, слава Господу Богу і слава Україні! Здоров’я кожному із вас, добра, віри, благополуччя в родинах і довгих років життя. Україні потрібні ваші руки, ваш талант, ваш патріотизм, ваше вміння жити на українській землі та бути українцем!

Нова доба відкриває нові можливості та перспективи для кожного з нас. Ми маємо створити такі умови життя, які були б гідні громадянина України.

А сподіватися нам є на що. Бо головний скарб – це ви, хто стоїть на сторожі правопорядку і обороноздатності, громадяни, працьовиті люди, які всупереч усім труднощам, примножуєте честь, дбаєте про могутність держави.

Наша мета – сильна, заможна і процвітаюча Україна!

Зі святом вас!

Переглядів: 1423 | Додав: voosou | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Друзі сайту



Кнопка СОУ

Тернопільська СОУКнопка КРоСОУ

zampolit





Вы можете встановити кнопку сайту Вінницької обласної організації Спілки офіцерів України в себе на сайті:

 Вінницька обласна організація Спілки офіцерів України


Громадська Рада при УМВС України у Вінницькій області

Українська Православна Церква (ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА УКРАЇНИ) Вінницько-Тульчинська Єпархія

Антикорупційний сайт



Copyright www.voosou.at.ua© 2024

Безкоштовний хостинг uCoz