Середа, 24.04.2024, 14:24


Ви увійшли як    Гість   |  Вітаю Вас Гість  |   RSS

Головна  |  Мій профіль  |  Реєстрація  |  Вихід  |  Вхід


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 598
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Вы можете встановити кнопку персонального сайту Ігоря Миколайовича Окуленка в себе на сайті:

 Сайт Ігоря Миколайовича Окуленка



Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2011 » Серпень » 12 » На Вінниччині відбувся рок фестиваль "Млиноманія"
19:21
На Вінниччині відбувся рок фестиваль "Млиноманія"

На берегах Південного Бугу, де річка переходить у пороги, "Млиноманія” зібрала в п’яте своїх шанувальників. 5-7 серпня 2011 р., у Печері зібралися любителі хорошої музики та зеленого відпочинку.


Цьогорічний фольк-рок фестиваль «Млиноманія» змінив своє звичне місце розташування. Якщо раніше дійство проходило біля старовинного млина, то цього року місце проведення обрали поблизу турбази «Печера».

 

Це фестиваль українських традицій та фольклору, з елементами сучасного мистецтва. Спочатку на ньому виступали народні колективи, а потім до них приєдналися і рок-гурти.

 


Тепер тут проходять рок-концерти, виставка-ярмарок, майстер-класи та екскурсі по визначних місцях.

Людей приваблювало ще й те, що все відбувалося на лоні природи, біля скель та річки Буг. Фестиваль має своїх постійних відвідувачів.
Зазвичай фестиваль відбувався біля старовинного Немирівського млина, але цього року місце проведення перенесли далі по Бугу, ближче до турбази «Печера». І недарма, кількість відвідувачів на фесті була найвищою за всі попередні роки. Усі бажаючі біля млина просто не помістилися б.
Географія фестивалю також значно розширилася. Люди приїжджали із Одеси, Полтави, Києва, Луцька, Львова, Закарпаття. Усі бажаючі могли записатися у волонтери. Це гарантувало безкоштовне харчування. У стандартний обід входив борщ, козацький куліш та чай.
За порядком весь час спостерігала міліція. Хоча явних інцидентів і не трапилося. Уночі ж їх змінили козаки із Вінницького полку імені Івана Богуна. Вони охороняли наметове містечко.
Майстрів на фестиваль приїхало порівняно небагато, проводились майстер-класи з витинанки, ляльки-мотанки, боді-арту, гончарства, гри на етнічних музичних інструментах, розпису тіла хною та інші.


Кожен бажаючий міг взяти участь в катанні на підводах  та  екскурсії історичними місцями: Сокілецький Млин (пам`ятка архітектури та містобудування), церква Різдва Пресвятої Богородиці, Костел-усипальниця сім`ї Потоцьких, Печерський парк, історичний краєзнавчий музей, узбережжя Бугу.
Вхід на "Млиноманію” традиційно вільний. Щодо проживання, було кілька варіантів на вибір. Організатори пропонували гостям встановлювати свої намети в межах наметового містечка, яке охоронялося козаками. Також можна було розміститися на турбазі "Печера”, в санаторії "Сокілець” та в місцевих мешканців.

Особлива увага приділялася збереженню природи та покращенню екологічного стану довкілля. Були встановлені спеціальні баки та мішки для сміття, яке після фестивалю організатори вивезли на централізований смітник. "Млиноманія”  лишила після себе чистоту та порядок, щоб задоволеними лишились як гості, так і місцеві жителі.

До організації "Млиноманії” в 2011 році долучилися:

Вінницький козацький полк імені Івана Богуна,

Громадська рада при Вінницькій ОДА.

Фестиваль координувався спільно з Благодійним фондом "Здорова Нація” та особисто головою Фонду Вадимом Кудіяровим, якій також очолює в Громадській раді при ОДА-  Комітет з питань фізичної культури та спорту.

Захід проводився під патронатом депутата Вінницької обласної Ради Сергія Кудлаєнка.
Довідка:
Вперше фестиваль пройшов 7 липня 2007 року в с. Печера, під назвою «Землі квітучої краси». Ідея виникла, коли ще один більш відомий фестиваль «Шешори», який планувався провести саме в Печері, перенесли у Воробіївку. У 2008 році фестиваль переїжджає на галявину біля старовинного млина в с. Сокілець Немирівського району. Саме тут і народжується назва «Млиноманія».


http://gromrady.org.ua/2011/08/na-vinnychchyni-vidbuvsya-v-vseukrajinskyj-folk-rok-festyval-mlynomaniya-2011/

Переглядів: 805 | Додав: voosou | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Друзі сайту



Кнопка СОУ

Тернопільська СОУКнопка КРоСОУ

zampolit





Вы можете встановити кнопку сайту Вінницької обласної організації Спілки офіцерів України в себе на сайті:

 Вінницька обласна організація Спілки офіцерів України


Громадська Рада при УМВС України у Вінницькій області

Українська Православна Церква (ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА УКРАЇНИ) Вінницько-Тульчинська Єпархія

Антикорупційний сайт



Copyright www.voosou.at.ua© 2024

Безкоштовний хостинг uCoz