Вівторок, 23.04.2024, 20:38


Ви увійшли як    Гість   |  Вітаю Вас Гість  |   RSS

Головна  |  Мій профіль  |  Реєстрація  |  Вихід  |  Вхід


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 598
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Вы можете встановити кнопку персонального сайту Ігоря Миколайовича Окуленка в себе на сайті:

 Сайт Ігоря Миколайовича Окуленка



Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2017 » Лютий » 24 » Муніціпальна поліція Вінниці: резонансне оштрафування пенсіонерки...(відео)
12:10
Муніціпальна поліція Вінниці: резонансне оштрафування пенсіонерки...(відео)

 

     76-річну пенсіонерку у Вінниці оштрафували на 11 тис. грн за     торгівлю яблуками з власного саду на тротуарі біля         свого будинку.                             

Юристи обурені історією і взялися захищати пенсіонерку в суді. За їхніми слова, торгівля з рук - це зовсім інша стаття закону і штраф за неї майже в сто разів менший. Протокол повинна скласти Національна поліція, а не муніципальна. І рішення про притягнення до відповідальності має ухвалити суд, а не муніципальна комісія, яка працює на добровільних засадах.

У Вінниці 76-річна Надія Паненко отримала відчутне фінансове покарання в розмірі 11 тис. грн за те, що продавала фрукти з власного саду на тротуарі біля свого будинку. За торгівлю в невстановленому місці муніципальні органи виписали пенсіонерці кілька штрафів, передає Цензор.НЕТ із посиланням на ТСН.



 

Посилання на відео


Старенька жінка-інвалід другої групи каже, що дізналася про це, коли отримала меншу пенсію. "Була 1382, а як знімали, давали 1106. Заплатити за квартиру, купити ліки і заправити телефон. Ну, лишається 560" - каже вона. В пенсійному фонді бабусі відповіли, що це не помилка - на неї надійшла постанова про стягнення штрафу. Виявилося, що покарали її за яблука з саду, котрі пані Надія продавала у невстановленому місці. "Великі по 7-8 гривень, менші по 4,50-5 за кілограм. Не завжди продавалися, інколи тут ходили дітки - дівчинка і хлопчик із бідної сім'ї - вони завжди підходять, даю", - розповіла пенсіонерка. За цим "злочином" її кілька разів бачила муніципальна поліція - ретельні охоронці порядку склали на бабусю аж чотири адмінпротоколи. "Пропонували їй безкоштовні місця на території ринку - не хотіла. Одна із причин, що там конкуренція - тут у неї конкуренції не було", - розповів начальник муніципальної поліції Вінницької міської ради Василь Гайовик. Адміністративна комісія при міськвиконкомі, що працює на добровільних засадах, в усіх випадках виписала максимальні штрафи: по 1360 гривень за статтею про порушення правил благоустрою. "Жодного разу вона не являлася на адміністративну комісію, жодного разу вона не оскаржувала наші постанови. Ми відправляємо заказним із повідомленням для того, щоб особа чітко розуміла, що її запрошують на адміністративну комісію. Щоб вона пояснили чітко свої дії, чому вона це робила", - розповів голова адміністративної комісії Максим Кириленко. Бабуся каже, що сиділа з яблуками на тротуарі, бо їй не вистачало пенсії на ліки, а ніяких листів не отримувала і жодного разу протокол не підписувала. За несвоєчасну сплату штрафу їй нарахували ще й пеню, тож рідному місту бабця стала винною загалом 11 тисяч гривень. "Якщо особа добровільно на протязі 15 діб не сплачує, вона подається у подвійному розмірі в державні виконавчі органи для примусового стягнення", - пояснив Кириленко. Юристів у цій історії обурило все. Насамперед, торгівля з рук - це зовсім інша стаття законів і штраф за неї майже у сто разів менший. "Відповідальність від 17 до 119 гривень. Протокол має складати Національна поліція, не муніципальна міліція. І рішення щодо притягнення до адміністративної відповідальності має прийняти суд", - наголосив правозахисник Олександр Білошкурський. Тепер правник захищатиме бабусю в суді. Досі вона вже й не сподівалася, що доживе до того дня, коли повністю виплатить свій штраф.

 

 

Переглядів: 428 | Додав: Snake3272 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Друзі сайту



Кнопка СОУ

Тернопільська СОУКнопка КРоСОУ

zampolit





Вы можете встановити кнопку сайту Вінницької обласної організації Спілки офіцерів України в себе на сайті:

 Вінницька обласна організація Спілки офіцерів України


Громадська Рада при УМВС України у Вінницькій області

Українська Православна Церква (ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА УКРАЇНИ) Вінницько-Тульчинська Єпархія

Антикорупційний сайт



Copyright www.voosou.at.ua© 2024

Безкоштовний хостинг uCoz