П`ятниця, 19.04.2024, 09:40


Ви увійшли як    Гість   |  Вітаю Вас Гість  |   RSS

Головна  |  Мій профіль  |  Реєстрація  |  Вихід  |  Вхід


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 598
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Вы можете встановити кнопку персонального сайту Ігоря Миколайовича Окуленка в себе на сайті:

 Сайт Ігоря Миколайовича Окуленка



Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2017 » Серпень » 31 » Кабмін має намір ініціювати осучаснення пенсій для військових до 2018 року, – прем’єр
23:38
Кабмін має намір ініціювати осучаснення пенсій для військових до 2018 року, – прем’єр

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що Кабінет Міністрів має намір ініціювати осучаснення пенсій для військовослужбовців до кінця 2017 року.

“Наступний етап і я гарантую, що ми до кінця року це питання вирішимо… це підвищення пенсій та осучаснення пенсій військовим пенсіонерам”, – сказав

В. Гройсман.

Результат пошуку зображень за запитом "військові пенсіонери,"

Прем’єр зазначив, що зустрічався неодноразово з військовими пенсіонерами і вони скаржилися на істотну різницю в розмірі пенсій, залежно від року виходу на пенсію.

Тисячі військових пенсіонерів здивувалися: якщо підвищили грошове забезпечення військовослужбовців, то чому не підняли пенсії ?

На відміну від колишніх суддів, прокурорів, держслужбовців та інших привілейованих пенсіонерів, велика кількість військових пенсіонерів, які впродовж багатьох років сумлінно виконували свій обов’язок із захисту Батьківщини, але вже давно знаходяться на заслуженому відпочинку, продовжують отримувати мізерні пенсії.

Однак відповідно до ч.4 ст.63 Закону “Про пенсійне забезпечення осіб,  звільнених з  військової служби,  та  деяких  інших осіб” усі призначені за цим законом пенсії підлягають перерахунку у зв’язку зі зміною розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим законом, або у зв’язку із введенням для зазначених категорій осіб нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення(надбавок, доплат, підвищень) та премій у розмірах, встановлених законодавством.

Перерахунок пенсій здійснюється на момент виникнення права на перерахунок пенсій і провадиться у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, з першого числа місяця, що йде за місяцем, в якому настали обставини, що тягнуть за собою зміну розміру пенсії.

Вся «краса» гри у виконанні керівництва держави полягає у тому, що відповідно до Порядку проведення перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” (затверджений постановою КМУ від 13 лютого 2008 р. № 45) перерахунок пенсій проводиться у разі прийняття рішення Кабінетом Міністрів про зміну розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення для відповідних категорій військовослужбовців.

Натомість з моменту початку Антитерористичної операції на Сході України Кабмін офіційно не приймав жодних рішень щодо підвищення грошового забезпечення військовослужбовців.

Станом на сьогодні виплата збільшеного грошового забезпечення військовослужбовцям регулюється наказом Міністра оборони від 27.01.2016 №44 «Про особливості виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України в 2016 році».

Тобто, як бачимо, навіть у назві цього наказу йдеться не про збільшення, а про особливості грошового забезпечення. Водночас у самому документі йдеться про встановлення та виплату щомісячних премій, надбавок та доплат військовослужбовцям.

Колишні військові вимагають, аби держава дотримувалась вимог чинного законодавства щодо нарахування та виплат пенсій військовим ветеранам.

Переглядів: 428 | Додав: Snake3272 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Друзі сайту



Кнопка СОУ

Тернопільська СОУКнопка КРоСОУ

zampolit





Вы можете встановити кнопку сайту Вінницької обласної організації Спілки офіцерів України в себе на сайті:

 Вінницька обласна організація Спілки офіцерів України


Громадська Рада при УМВС України у Вінницькій області

Українська Православна Церква (ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА УКРАЇНИ) Вінницько-Тульчинська Єпархія

Антикорупційний сайт



Copyright www.voosou.at.ua© 2024

Безкоштовний хостинг uCoz