Вівторок, 23.04.2024, 20:58


Ви увійшли як    Гість   |  Вітаю Вас Гість  |   RSS

Головна  |  Мій профіль  |  Реєстрація  |  Вихід  |  Вхід


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 598
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Вы можете встановити кнопку персонального сайту Ігоря Миколайовича Окуленка в себе на сайті:

 Сайт Ігоря Миколайовича Окуленка



Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2014 » Лютий » 10 » До Генеральної прокуратури України,- Звернення Проводу Спілки офіцерів України
16:36
До Генеральної прокуратури України,- Звернення Проводу Спілки офіцерів України

                                                                           ДО  ГЕНЕРАЛЬНОЇ ПРОКУРАТУРИ УКРАЇНИ         

   № 10 - с

   07   лютого         2014                

                                                                                     

Павло Лебедєв, в.о. Міністра Оборони України, у своїй заяві в ЗМІ наголосив, що Збройні Сили України будуть дотримуватися вимог Конституції і не втручатимуться у внутрішні події в Україні. Однак, без погодження з начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України, Міністром Оборони України і за власним розсудом заступник начальника Генерального штабу генерал-лейтенант Ю. Думанський підписав і направив у війська, 27 січня 2014 року, телеграму (вихідний номер 335/38-т) на адресу командувачів видів Збройних Сил, начальників озброєння, тилу та командувачів оперативних командувань з вимогою провести загальні збори військовослужбовців, на яких обговорити вже заготовлений Генеральним штабом текст звернення  і направити його до Верховного Головнокомандувача Збройними Силами України. В тексті звернення наголошується, що ситуація «потребує рішучих дій з боку керівництва держави» та заклик «вжити невідкладних заходів щодо стабілізації в країні», «зупинити екстремізм, протиправні дії та не допустити розпалу громадянської війни».

Не роз’яснивши, що розуміється під фразою ситуація «потребує рішучих дій з боку керівництва держави», і підписавши цей документ заступник начальника Генерального штабу генерал-лейтенант Ю.Думанський перевищив свої службові повноваження, бо лише начальник Генерального штабу та Міністр Оборони України  за посадою мають право ставити завдання командувачам видів Збройних Сил, начальникам озброєння, тилу та командувачам оперативних командувань. Заступник начальника Генерального штабу не має такого права і, таким чином, його дії підпадають під кримінальну відповідальність.

п. Ю. Думанський перевищив свої посадові повноваження, примусив командирів і начальників всіх рівнів щоби вони змусили загальні  збори військовослужбовців вимагати « рішучих дій…» ми розцінюємо як тиск на військові колективи.

Міністерство оборони України разом з МВС України активно бере  участь у каральних заходах проти мирного населення. Підпорядковані Міністерству Оборони України війська з надзвичайних ситуацій розгорнули намети , польові кухні для потреб внутрішніх військ та «тітушок», а Центральний будинок Збройних Сил України  перетворився на штаб  Міністерства внутрішніх військ України та готель для  «тітушок».

Всупереч чинному законодавству,  23 січня 2014 року військовослужбовці служби правопорядку Збройних Сил України  брали участь у затриманні громадян України на вул. Інституцькій у м. Києві.

  Ці дії посадових осіб Міністерства Оборони України та Генерального штабу Збройних Сил  України мають ознаки злочину.

ВГО «Спілка офіцерів України» вимагає від Генерального прокурора України надати правову оцінку діям в.о. Міністра Оборони України  П.Лебедєва,  заступника начальника Генерального штабу генерал-лейтенанта Ю. Думанського та інших посадових осіб  щодо перевищення своїх службових повноважень, втягування Збройних Сил України в політичний конфлікт, штучного створення, загрози розколу серед особового складу і переслідування офіцерів, що мають власну оцінку конфлікту та не згодні з текстом звернення.

Спілка офіцерів України принагідно нагадує що у відповідності до ст.17 Конституції України Збройні Сили України захищають суверенітет  і територіальну цілісність держави і ніколи не будуть поліцаями і карателями свого народу.

Військовослужбовці  пішли служить у військо не з матеріальних причин (грошове утримання офіцера невелике і красти йому немає чого), а він служить українському народу і захищає національні інтереси України.

Про результати розгляду нашого звернення просимо повідомити Спілку офіцерів України у

встановлений законом термін.

За рішенням  Проводу ВГО «Спілка офіцерів України»

 

Голова ВГО «Спілка офіцерів України»,

народний депутат України  ІІ  скликання                                                                                      капітан 1 рангу                                                                                                        Є. Лупаков

Переглядів: 563 | Додав: voosou | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Друзі сайту



Кнопка СОУ

Тернопільська СОУКнопка КРоСОУ

zampolit





Вы можете встановити кнопку сайту Вінницької обласної організації Спілки офіцерів України в себе на сайті:

 Вінницька обласна організація Спілки офіцерів України


Громадська Рада при УМВС України у Вінницькій області

Українська Православна Церква (ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА УКРАЇНИ) Вінницько-Тульчинська Єпархія

Антикорупційний сайт



Copyright www.voosou.at.ua© 2024

Безкоштовний хостинг uCoz