П`ятниця, 29.03.2024, 07:59


Ви увійшли як    Гість   |  Вітаю Вас Гість  |   RSS

Головна  |  Мій профіль  |  Реєстрація  |  Вихід  |  Вхід


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 598
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Вы можете встановити кнопку персонального сайту Ігоря Миколайовича Окуленка в себе на сайті:

 Сайт Ігоря Миколайовича Окуленка



Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2012 » Травень » 26 » День Героїв у Вінниці 23 травня 2012 року
14:30
День Героїв у Вінниці 23 травня 2012 року
За інформацією прес-служби Вінницької обласної організації Конгресу Українських Націоналістів біля пам’ятника Січовим Стрільцям у м. Вінниці відбулась панахида за полеглими українськими Героями, яка була звершеною за участі священників Української православної церкви Київського патріархату та Української греко-католицької церкви панотців Миколи та Григорія.

Урочистий мітинг розпочався із виконання гуртом «Просвіта» Гімну українських націоналістів із пророчими словами «Бо, плач свободи ще не дав нікому, а хто борець – той здобуває світ!».

У своєму виступі Голова Вінницької обласної організації Конгресу В’ячеслав Березовський зазначив, що у травні московськими агентами було вбито засновника ОУН Євгена Коновальця, Головного отамана військ УНР Симона Петлюру, у цьому місяці завершив свій життєвий шлях ідеолог українського націоналізму Микола Міхновський, а також інші достойники, і Конгрес вже 20 років підтримує рішення Другого Великого Збору ОУН від 1941 року про щорічне відзначення Дня Героїв. Лідер вінницьких конгресівців висловив впевненість, що за нової української влади в оновленій державі відзначення цього свята стане всенародним.

Хвилиною мовчання та приспущеними прапорами було вшановано пам’ять українських героїв.

Представник відділення Української Народної партії Василь Кушнір підтримав ініціативу обласного Конгресу зі спільного відзначення Дня Героїв,  він закликав до дій по збереженню історичної пам’яті нашого народу.

Отаман Вінницького козацького полку імені Богуна полковник Володимир Воловодюк  повідомив присутніх про спільну участь делегацій вінницького козацтва та Конгресу у квітневих урочистостях у Холодному Яру та закликав патріотичні громади бути єдиними перед наступом антиукраїнських сил.

Від імені Історичного клубу «Холодний Яр» виступив кандидат філософських наук Тарас Беднарчик, який розповів про історію травневих перемог українців над московськими окупантами на Вінниччині у часи  перших Визвольних змагань 1917-1920 років.

Голова обласного Товариства політв’язнів та репресованих пан Дусар подякував організаторам заходу за спомин про душі загиблих українських Героїв.

На завершення мітингу коротке слово мав вінницький студент Петро Гобель, який вважає свій вступ та Посвяту до лав Конгресу у День Героїв – символічними.

Також силами ВО "СВОБОДА" була проведена хода по центральній вулиці м. Вінниці до Дня Героїв. В ході прийняли участь національно-патріотичні сили. Для перегляду відеороліка потрібно натиснути на ссилку:Марш до Дня Героїв у Вінниці



Переглядів: 716 | Додав: voosou | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Друзі сайту



Кнопка СОУ

Тернопільська СОУКнопка КРоСОУ

zampolit





Вы можете встановити кнопку сайту Вінницької обласної організації Спілки офіцерів України в себе на сайті:

 Вінницька обласна організація Спілки офіцерів України


Громадська Рада при УМВС України у Вінницькій області

Українська Православна Церква (ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА УКРАЇНИ) Вінницько-Тульчинська Єпархія

Антикорупційний сайт



Copyright www.voosou.at.ua© 2024

Безкоштовний хостинг uCoz